FRIG INDUSTRIAL
Soluții complete pentru instalații frigorifice industriale
Suntem specialiști în proiectarea și dezvoltarea proiectelor de frig industrial
Modificările de natură fizico-chimică sau microbiologice încep să fie controlate încă din primele faze de procesare industrială a produselor elimentare, prin expunerea acestora în diferite etape la medii controlate, foarte bine definite în ce priveste temperatura, umiditatea relativă a aerului, viteza curenților de aer etc.
În cazul produselor din carne, lactatelor și produselor vegetale, temperaturile scăzule care definesc ”lanțul frigorific” pe care îl parcurg acestea reprezintă începutul trasabilității atunci cand vorbim despre calitatea finală și siguranța alimentară a produsului.
Depozitele și tunelele de refrigerare rapidă a produselor din carne, camerele climatice pentru uscare și maturare, depozitele și tunelele de congelare rapidă, acumulatoarele de apă – gheață, climatizarea tehnologică a spațiilor de lucru, depozitarea în medii cu atmosferă controlată sunt câteva din aplicațiile pe care le implementăm în cadrul proiectelor noastre.
ISOBAR
Profesioniști în sisteme de frig industrial
Prelucrarea brânzeturilor și a produselor lactate
În funcție de cerințele tehnologice ale proceselor de răcire, noi vom asigura soluții tehnice pentru procesele de răcire la recepția și depozitarea primară a laptelui, camerele pentru termostatarea produselor acidofile, camerele pentru zvântarea și maturarea cașcavalului cu temperatura și RH controlate, climatizarea și dezumificarea spațiilor tehnologice, depozitele de produs finit în regim de refrigerare și congelare.
Abatorizarea și procesarea produselor din carne
Refrigerarea rapidă și depozitarea cărnii în carcase, climatizarea tehnologică a spațiilor de producție, răcirea intensivă a produselor fiert afumate, depozitarea produselor finite în spații cu temperatura și RH controlate, instalații pentru prelucrarea produselor crud-uscate – acestea sunt soluțiile tehnice pe care le putem oferi noi pentru abatoare și carmangerii.
Prelucrarea și depozitarea produselor vegetale
Soluțiile tehnice pe care le putem oferi noi când este vorba de prelucrarea și depozitarea produselor vegetale sunt: refrigerarea rapidă a produselor vegetale cu aer răcit sau hidrocollere, depozitarea în condiții de temperatură, umiditate și atmosferă controlate pentru mere, pere, cirese etc., depozitarea cu sistem adițional de sulfitare a strugurilor de masă, instalarea de sisteme de frig la depozitele frigorifice și instalațiile de răcire cu agent intermediar pentru tancurile de vinificație.
Prelucrarea și depozitarea produselor de panificație
Camerele pentru depozitarea aluatului și a altor materii prime, răcitoarele de apă pentru malaxare, congelarea rapidă în sistem Blast-Freezer a pieselor preformate de patiserie, depozitele de refrigerare și congelare pentru produs finit, climatizare tehnologică pentru spații de productie – acestea sunt soluțiile tehnice pe care le putem oferi noi pentru patiserii.